Dierenrechten.

Dierenrechten. Bestaan die wel?


Bont, en wildklemmen.

Veel dieren worden nog op de ouderwetse methode gevangen middels wildklemmen.

Dit betekend dat dieren dagenlang in een strik of klem zitten, zonder water, eten, en verschrikkelijk lijden door hun verwonding. Vaak hebben ze een gebroken poot, of is de opgelopen wond tot aan het bot diep.

Het is bekend dat moederdieren uit pure wanhoop hun poot doorknagen om weer bij hun kroost te komen. U begrijpt dat zo'n gewond dier niet meer in staat zal zijn om te kunnen jagen. De hongerdood zal erop volgen. Voor haar en haar kroost...


Bont en pelsfokkerijen.

Wereldwijd zijn er pelsfokkerijen te vinden. In kooitjes van gaas,die geen bewegingsruimte bieden. Geen (vers)water, geen voer, geen beschutting, en al helemaal geen medische zorg. Doordat de dieren hun natuurlijk gedrag niet kunnen uitten, worden ze gek. Het knagen aan hun eigen lichaamsdelen is dan ook geen uitzondering. Is dit uw bontjas waard?


Hoe sterven dieren in fokkerijen?

Door verwurging, verstikking, vergassing en elektrocutie. De elektrocutie is zeer barbaars. Men steekt een staaf in hun anus en jaagt daar 240 volt doorheen. Sommige dieren overleven dat, en komen later weer bij bewustzijn. Terwijl ze al gevild worden...


Wat gebeurd er met het kadaver?

Het 'kadaver' beter gezegd. Wat gebeurd daarmee? Indien het niet wordt vermalen, en als voer wordt teruggeooit in hun voederbak, gaat het de markt op. Vaak als iets anders dan u werkelijk op uw bordje denkt te hebben.

Daarom vraag ik aan een ieder die vlees eet: “Beseft u, in hoeverre u mede schuldig bent aan deze praktijken?”

Natuurlijk roept u nu: ”Da's onzin. Onze strenge wetten zorgen ervoor, dat dat niet kan gebeuren.”

Ja natuurlijk...hier lopen we allemaal nog op klompen rond, en eten kilo's kaas per dag in klederdracht. Rond het middaguur gaan we even met een zak drop langs een jongetje, dat met zijn vingertje in de dijk, een dijkdoorbraak verhindert...


China het meest barbaarse land ter wereld.

Chinezen hebben totaal geen respect voor welk dier dan ook. Zij zijn de grootste leverancier voor Europa. In China alleen al worden jaarlijks honderden miljoenen honden en katten, doodgeknuppeld, opgehangen, en gewurgd met staaldraad. Het opensnijden en laten doodbloeden behoord ook tot hun werkwijze. Bij de laatste methode neemt men niet eens 'die moeite', en villen ze de dieren levend!

WAARSCHUWING!! NIET KIJKEN, INDIEN U EEN GEVOELIGE MAAG HEBT, OF TE GEVOELIG BENT VOOR DIERENLEED.

De Europeaan die bont koopt, koopt dus vaak een honden, konijnen of kattenvelletje, aangezien de Chinezen er om bekend staan hun producten bewust fout 'te labelen'.


De laatste rage in met name China, is er eentje om helemaal van te kokhalzen. Men bereid dieren levend voor als gerecht. Op het bord zie je dan (vaak in kokende olie gegooide dieren) in stukken gesneden, of levend gevilt, nog kronkelen. Men organiseerd er zelfs wedstrijden in, waar heuse prijzen te winnen zijn. Ook Korea, Japan en andere Aziatische landen, maken zich hier schuldig aan!

(Ik ga hier geen video van plaatsen, omdat het de andere video overtreft.)


Denkt u nu, dat we in Nederland wel beschaving hebben?

Hier alvast een paar ontnuchterende feiten;

-In Nederland worden ieder jaar minimaal 442 MILJOEN dieren gedood voor consumptie. Jaarlijks loopt dit aantal op. De Nederlandse bio industrie hanteert daarbij het afkappen van snavels bij kippen, afknippen van staarten en afbreken van hoektanden bij varkens. Varkens, waarbij is vastgesteld, dat het zeer intelligente dieren zijn. Te vergelijken met de intelligentie van een hond.

-Verder castreert men stieren en biggen zonder verdoving.

-Bij koeien worden de hoorns afgezaagd.

Ook dit is Nederland. (Foto's hieronder) Ik heb de meest milde maar geplaatst.

Gif en stress in het vlees.

Misschien dat u nog twijfelde of u het vlees (vaker) zal laten staan? Dan heb ik een leuk nieuwtje voor u.

Het feit dat alle dieren afkomstig uit de bio industrie bomvol met groeihormonen (en wie weet wat nog meer?) zitten, beseft ieder mens. Statistieken wijzen uit dat Europeanen steeds langer worden. Vooral Nederlanders. Toch blijven we het gewoon eten...


Alle stress die de dieren opdoen in hun korte, ellendige leven, wordt door iedere cel van hun lichaam opgenomen.

Met andere woorden; u eet ziekmakende stress. Het aantal kanker gevallen is niet voor niets zo dramatisch gestegen de laatste jaren. Vlees speelt daar zeer zeker een rol in, volgens de laatste wetenschappelijke onderzoeken.

Maar zolang u alles gelooft wat onze overheid in haar eigen belang u wijsmaakt, kunt u gewoon doorgaan met het nuttigen van vlees.


Vegetarisch eten is een levensstijl die volgens velen vrij makkelijk is, vanwege het grote aanbod van groenten, vruchten, noten, fruit, pasta's, salades, brood, zuivelproducten enz. Recepten zijn er in overvloed.

Op deze site alleen al, zijn er ruim 2000 te vinden!

Het koken neemt overigens niet meer tijd in beslag dan het braden van vlees. Voor 'tijdwinst' hoeft u het niet te laten.


Olympische top atleten zijn veelal vegetariër. 

Ook (on)bekenden laten steeds meer zien, dat ze het dragen van bont onmenselijk vinden, middels ludieke acties.Hieronder een verzameling posters, en foto's van (stil) protest tegen bont en het nuttigen van vlees.

Anti bont eed.


Indien u, uw stem wilt laten horen, dan kunt u onder andere hier terecht. Het kost u niets, en met slechts minder dan een minuut helpt u de dieren ermee.


Partij voor de Dieren.


Hieronder een tweetal video's die een duidelijk inzicht geven tussen mens, dier, consumptie, en milieu.


Marianne Thieme van Partij van de Dieren, zal uw gastspreekster zijn. Beide video's zullen ruim een uur duren, en zijn ondertiteld. Veel plezier gewenst bij het kijken van Meat the Truth, en Sea the Truth.


p.s  Ik ben niet het type dat om likes schreeuwt of graag in de belangstelling wil staan, maar bent u van mening dat door het delen van deze pagina dierenleed zal worden voorkomen...'like' hem dan aub, of deel deze informatie op een andere manier. Alvast bedankt namens alle dieren.

Copyright  ©  All Rights Reserved